Opprette eller endre kreditor

Systemet er bygd opp med en overordnet Organisasjon som har en eller flere kreditorer. Det er ingen begrensning på antall kreditorer.

Fra KK2 sin hovedside klikker man på Administrasjon, for så å klikke på Rediger kreditor eller Opprett kreditor.

Informasjonen som vises på Kreditor er det som viser i tiltak som produseres på saker og sendes til skyldner.

Rediger kreditor

Her kan du redigere opplysningene om kreditoren. Det gjøres ved å endre det aktuelle feltet. Trykk Lagre når du er ferdig.

Hvilke opplysninger kan endres her:

• Grunnleggende opplysninger, navn, adresse og kontaktinformasjon
  • Språkform, systemet har både bokmål og nynorsk og produserer den målformen som er angitt her
  • Papirtype giro (ikke lengre aktuelt)
  • Postdager, angir hvor mange dager etter forfall systemet skal avvente før neste tiltak produseres
  • Kontonummer
  • IBAN og Swift, fremkommer dersom skyldner har utenlandsk adresse
  • Behandlingsterskel, styrer når en sak avsluttes i KK2. Det fins to nivåer for å styre behandlingsterskel: kreditornivå (alle saker) og saksnivå (enkeltsak).
    • Anbefalt behandlingsterskel: kr. 34
    • Behandlingsterskel kan også endres på enkeltsaker, det gjøres inne på aktuell saker og Saksvalg.
  • Alternativ bruk av behandlingsterskel.
    • Skriv inn beløp og velg saksgang. Når hovedstol er betalt og restsaldo kun består av renter og gebyrer vil KK2 automatisk endre til denne saksgangen.
    • Kan brukes på 2 Trinn
    • Anbefalte verdier Trinn 1: Kr. 34 og saksgang «Restbeløp»
    • Saksgangen endres likevel ikke i følgende tilfeller:
      • Saken har en aktiv avdragsavtale
      • Saken har NAMB-tiltak som er yngre enn 2 år
      • Saken har skyggesak med aktiv avdragsavtale/nedbetalingsplan
      • Saken har gjeldsordning
      • Hovedstol har blitt 0 pga krediteringer/sletting av fordring
      • SNAM-tiltak yngre enn 6 måneder
  • Feriestopp
    • Kryss av og velg ønsket dato i kalender for å sette KK2 på feriestopp frem til denne datoen. Når man har lagret vil det vises «Feriestopp» oppe i venstre hjørne.
    • Det blir ikke produsert tiltak mens KK2 er i Feriestopp
    • Skru av Feriestopp ved å fjerne avkryssingen
  • Fortrykt blankett (ikke lengre aktuelt)
  • Entydig fakturanummer, er det huket av her betyr det at systemet ikke vil godta av duplikat fordrinsnummer.
  • Salær jfr. Forsinkelsesrenteloven for næringskunder, kryss av for å bruke andre satser mot næringsdrivende. Her er det mulig å ha valgfrie satser, men KK2 vil justere til maksimalt lovlige satser dersom det som er skrevet inn er høyere enn hva som kan kreves.
    • Merk at skyldneren må være registrert med organisasjonsnummer for at satsene skal brukes.
Opprett kreditor

Skriv inn informasjon og klikk Lagre for å opprette ny kreditor. Merk at det kun er saksbehandleren som oppretter kreditoren som har tilgang til denne.

Om andre saksbehandlere skal ha tilgang kan dette gjøres via Administratorfunksjoner og Saksbehandlerstyring inne på Administrasjon. Merk at man må ha administrastorrettigheter for å se Administratorfunksjoner.