Kumulasjon – slå sammen saker

I KK2 kan du kumulere / slå sammen debitor sine saker, i menyen til venstre inne på saken finner du valget kumulasjon. Du får da opp et bilde av alle debitors saker, her kan du kumulere / slå sammen sakene ved å huke av foran saken og lagre. KK2 spør så hvilken sak du vil kumulere til velg og lagre. Sakene er nå slått sammen.

NB! Saken du kumulerer til blir en hovedsak hvor alle fordringer samles. De resterende sakene vil stå som avsluttet inntil kumulasjonen eventuelt blir opphevet.

Skjermbilde fra en fiktiv sak.

Etter sakene er slått sammen ser du at den nye saken har fått status H som betyr at det er en hovedsak. Den er nå ikke åpen for å kumuleres. Skulle du ha behov for å kumulere flere saker inn må du oppheve de sakene som er kumulert, og kumulere alt på nytt.

Det er likevel mulig å kumulere en sak inn i en annen med tidligere kumuleringer. Det er ikke mulig å kumulere to saker som begge tidligere er kumulert.

Etter kumuleringen får du et nytt » infokort» på saksiden din med referanse til hvilke saker som er kumulert inn i saken du er inne på.

Når skal man slå sammen saker
Å slå sammen saker gjøres dersom det neste tiltaket er av en slik art at det er hensiktsmessig å slå saker sammen. Eksempelvis kan begjæring om tvangssalg være et slikt tiltak. Man kan bare slå sammen saker som er kommet like langt i innfordringsløpet.

Oppheve kumulering
På infokortet på saken som har andre saker kumulert inn i seg, ser du saken(e) som er kummulert inn. Klikk på saksnummeret på den saken du vil oppheve kumulasjon for i infokortet.

Når du nå er inne på saken som er kumulert inn, ser du «opphev kumulasjon» som ett valg på venstremenyen på hovedsiden i den saken.

Når du opphever kumulasjon vil de inkumulerte sakene bli aktive igjen

Trykker du på denne oppheves kumuleringen og saken blir aktivert som egen sak igjen.

Innbetaling på kumulert sak
Betaling på sak som er borte(slått sammen med annen sak) på en tidligere tilsendt giro eller i regnskapssystemet, for eksempel ved at opprinnelig faktura blir betalt, vil medføre at den sammenslåtte saken får overdekning. Dette er fordi KK2 har nullet denne saken ved sammenslåingen og ser KK2 via KK2 Agenten at det er kommet innbetaling som skal redusere kravet i denne saken. Her er kravet 0 og overdekningen kommer. Dette krever manuell saksbehandling fra saksbehandler ved at kumulering må oppheves.