Saksvalg

Dette valget åpner en dialogboks.

Behandlingsterskel

Hvis innbetalings blir registrert og saldo er lavere enn behandlingsterskel blir saken automatisk avsluttet. Det fins to nivåer for å styre behandlingsterskel:

• Kreditornivå: Gjelder alle saker på denne kreditoren.
    • Valget finner man på Hovedside KK2 – Administrasjon – Rediger kreditor.
  • Saksnivå: Gjelder kun saken det endres på.
    • Valget finner man på ønsket sak – Saksvalg, i venstremenyen.
Avdeling

Her vises Avdeling / Oppdragsgivert dersom dette er oppgitt. Blir brukt i forbindelse med bokføring tilbake til regnskapet ved innbetaling.

Saksnummer i tingrett og hos namsmann

Her legges saksnummeret hos retten inn når saken har vært i retten. Saksnummeret må legges inn av saksbehandler. I fritekstbrev til tingrett og namsmann er det hentekode som henter saksnummer fra dette feltet.

Utregningsmetode

Standard utregningsmetode dekker hovedstol, omkostninger, salær og så renter. Denne kan endres dersom man ønsker en annen dekningsrekkefølge.

Overfør sak

Klikk på knappen for å overføre saken til deg selv.

Beregning av rente
  • Standard renter: Forsinkelsesrente fastsatt av Finansdepartementet brukes.
  • Avtalte renter: Brukes i tilfeller hvor det er avtalt en fast rentesats.
    • Velg Rentedato (fra dato), skriv inn Rentesats % og klikk Opprett ny rente for å sette opp. Avslutt ved å klikke Lagre.
  • Beregn ikke renter: Kryss av om kravet ikke skal renteberegnes. Avslutt ved å klikke Lagre.