Lag avdragsavtale

Om det inngås en avtale med skyldner om at kravet skal betales i avdrag kan man opprette avtalen i KK2. Ved å gjøre det slik vil KK2 følge opp avtalen og sende avdragsgiroer til skyldner.

Oppretting av avdragsavtale

Klikk Avdragsavtale i venstremenyen, eventuelt klikk tastatutsnarvei A for å åpne dialogboksen:

Oppe til venstre vises sakens saldo, maks perioder og maks beløp.

Terminlengde

• Ukentlig
  • Hver 14. dag
  • Månedlig (standard)
  • Hvert kvartal
  • Hvert halvår
  • Hvert år

Første forfall

Klikk på datoen for å åpne kalender. Velg datoen det er avtalt at første avdrag skal betales.

• Avdragsgiro blir produsert 14 dager før forfallsdato.
  • SMS sendes dagen før forfallsdato.

Skriv ut gjeldsbrev

Kryss av dersom det skal produseres et gjeldsbevis. Tiltak GBV – Gjeldsbevis blir produsert når avdragsavtalen er opprettet. Sendes til skyldner for å signeres.

Skriv ut avtaledokument

Kryss av dersom det skal produseres betalingsavtale. Tiltak BAV – Betalingsavtale blir produsert når avdragsavtalen er opprettet. Sendes til skyldner for å signeres.

Ikke send giro på avdrag

Kryss av dersom det ikke skal sendes avdragsgiro til skyldner.

SMS-varsling

Hvis det er registrert mobilnummer og det er krysset av for SMS på Rediger debitor vil det blir sendt påminnelse om betaling av avdrag til skyldner. Om det ikke skal sendes SMS må SMS ikke være avkrysset på Rediger debitor.

Størrelse på avdrag

Trykk her og det vil vises et valg med avdragets størrelse nedenfor. Skriv inn beløp og knappen Lag forslag vil vises nedenfor.

Antall perioder

Trykk her og det vil vises et valg med antall perioder nedenfor. Skriv inn antall og knappen Lag forslag vil vises nedenfor.

Lag forslag

Etter man har klikket Lag forslag vil antall avdrag og beløp vises på høyre side av dialogboksen. Det er mulig å redigere beløpene for de ulike terminene. Forslaget rekalkuleres ettersom man endrer.

Opprett avtalen ved å klikke Opprett avdragsavtale nede til høyre i dialogboksen.

I dette tilfellet skal det betales kr. 2000 hver måned med start 12.09.2023.
Slik ser det ut når avdragsavtalen er opprettet. Oppe til venstre er status endret til Aktiv avdragsavtale. Valget i venstremenyen er endret til Opphev avdragsavtale. Det er også kommet et nytt kort nede til høyre
Utsendelse av avdragsgiro/purring

Avgdragsgiro sendes automatisk av KK2 14 dager før avdraget skal betales.

SMS-påminnelse sendes automatisk av KK2 1 dag før avdraget skal betales.

Purring på avdrag må sendes av saksbehandler

Oppheve avdragsavtale

Når saken har status Aktiv avdragsavtale oppe i sakens venstre hjørne endres menyvalget i venstremenyen til Opphev avdragsavtale. Trykk for å oppheve, status endres til Saken er aktiv og menyvalget i venstremenyen tilbake til Avdragavtale..

Ønsker man å korrigere avtalen må den aktive avdragsavtalen oppheves før en ny avtale kan lages.

Hva skjer hvis avdragsavtalen misligholdes?

Hvis avtalen misligholdes vil KK2 avslutte avtalen og starte saksgangen der den er kommet. Det vil bli sendt mail om dette til saksbehandler. Er det ikke fremtidige tiltak vil ikke nytt tiltak automatisk bli produsert og saken må følges opp manuelt. For å sikre at du får et tiltak kan du passe på at det er en saksgang med fremtidige tiltak aktivert.

Hvis siste tiltak er vurderingsmelding på saken når avtalen inngås, slett vurderingsmeldingen før du lager avtalen, da vil du få vurderingsmeldingen på nytt om avtalen misligholdes.

Innbetalinger

Avdragsavtaler er avtale om periodiske innbetalinger med forfall frem i tid. Innbetalinger som kommer inntil 30 dager før et avdrag nedkvitterer neste avdrag. Skyldner kan dermed betale to avdrag samtidig, dersom han gjør det i to innbetalinger. Innbetalinger tidligere enn 30 dager før forfall, registreres som en ordinær innbetaling

Avvikende innbetaling i forhold til avtalt beløp

Dersom innbetalt beløp er høyere enn avtalt, blir registrert mot senere avdrag. Dette vil medføre nedkorting av nedbetalingstiden.

Dersom innbetalt beløp er lavere enn avtalt, deles avdraget i to. Innbetalt beløp nedkvitterer den ene delen, og restbeløpet på avdraget står åpent med forfall som opprinnelig avtalt. Dette innebærer at avdraget kan deles opp dersom det f.eks er behov for å betale fra forskjellige konti.

Valg for maks perioder og maks beløp på kreditornivå

Kreditor kan velge å sette et maks antall terminer og maks beløp for å kunne inngås. Et eksempel kan være at avtaler kan kun inngås med maks 10 terminer og på saldo inntil 50.000. Som standard ligger det inne 999 terminer og uten maks beløp, maks beløp står da lik saldo. Ved endring av maksgrenser, send mail til support@kapitalkontroll.no.