Ettergivelse

Klikk Ettergivelse i sakens venstremeny, eventuelt tastatursnarvei E for å åpne dialogboksen hvor ettergivelsen kan registreres.

Velg først hvilken kategori som skal ettergis, deretter beløp og eventuelt kommentar.

Ettergivelse brukes vanligvis når en kategori skal reduseres, men kan også brukes til å øke en kategori.

Kategori

Du kan ettergi hele beløpet eller deler av:

• Hovedstol
  • Omkostninger
  • Renter
  • Salær
  • Alt
Beløp som skal ettergis

Standard er kr. 0. Hvis man ettergir uten å endre vil hele kategorien settes til kr. 0.

Øke kategorier

Det er mulig å øke en kategori ved å ettergi med negativt beløp. Dette kan brukes i saker som opprinnelig er purret i andre systemer for å eksempelvis legge inn renter tilkjent i utlegg.

Hvis kravet er purret i KK2 fra start skal renteberegningen ordnes i KK2 ved å legge inn Avholdt-dato på tiltaket.

Eksempel på ettergivelse

Når kategori, beløp og tekst er skrevet inn avslutter man ved å klikke Ettergi nede til høyre i dialogboksen. Ettergivelsen vil legge seg på saken i Innbetalinger-kortet.

Her vil det bli ettergir kr. 35 av kategori Salær.
Slik vil ettergivelsen fremkomme i Innbetalinger-kortet. Legg merke til at Salær på venstre side er kr. 0,00 som følge av ettergivelsen.