Oppstilling og utregning av kravet

Oppstilling

Her ser du en oversikt over kravet som består av:

• Hovedstol – summen av fordringene på saken.
  • Renter – beregnet fra forfall på fordringene.
  • Omkostninger – påløper når det produseres tiltak ved rettslig innkreving.
  • Salær – påløper ut ifra hvilke tiltak som er produsert på saken.
  • Innbetalt – summen av innbetalinger på saken.
  • Saldo – summen av hovedstol, renter, omkostninger, salær og innbetalinger.
Utregning

Dersom du vil se detaljert utregning klikker du på knappen Utregning oppe til venstre i Oppstilling-kortet. Du får opp en dialogboks med hele utregningen. Klikk Last ned for å få utregningen i Excel.

Renter fram i tid

Klikk på knappen Renter frem i tid for å få et estimat på hva rentene fram i tid vil bli.

Det vil åpnes en dialogboks hvor man velger dato. Når dato er valg klikker man på knappen Renter fram i tid. Det vil vises en utregning med renter frem til ønsket på en egen linje.

I dette tilfellet er renter fra i dag til 20.10.2023 kr. 125,55.

Merk dog at Finansdepartementet forandrer forsinkelsesrentene den 01.01 og 01.06 hvert år.